In dit spel volg je Ubbe op zijn reis in de tijd van de Vikingen 


Vikingen

We gaan terug in de tijd, naar de Vikingen en we volgen het verhaal van Ubbe Ragnarsson, de jongste van 5 zoons van Ragnar Lodbrok. Ragnar is de grootste held van de Vikingen en zoon van de koning van Zweden. De broers van Ubbe zijn stoer en sterk en hebben al veel bereikt. Ubbe sukkelt er een beetje achteraan. Hij is inmiddels 22 jaar en het wordt tijd dat hij zich eens gaat bewijzen. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.


Ubbe wordt binnen geroepen bij zijn vader.
Ragnar: "Ubbe, het wordt tijd dat jij ook een held gaat worden."
Ubbe: "Maar hoe vader?"
Ragnar: "Ik stuur je op pad. Tijd om de wereld te ontdekken. Je opdracht wordt vanzelf duidelijk en uiteindelijk zal jij jezelf bewijzen en een heldendaden verrichten."
Ubbe: "Waar begin ik?"
Ragnar: "Ik heb een schip voor je laten bouwen. Zoek het op in de haven. Daarmee zal je grote avonturen beleven. De sterren en de zon wijzen je de weg."

Voor wie?

 • Een spel om in een groep te spelen met minimaal 4 personen. 
 • Het spel bestaat uit 4 enveloppen. Combineer de materialen uit je envelop met de opdrachten op je scherm.
 • Adviesleeftijd vanaf 16 jaar en ouder. 

Wat krijg ik?

 • 4 enveloppen voor 4 verschillende Vikingen
 • De vier enveloppen worden naar 1 adres gestuurd. Daarbij kan je zelf kiezen of je ze doorstuurt of op locatie speelt. 
 • Een online omgeving waar je het verhaal kan afspelen, een deel van de puzzels te vinden is en je de antwoorden kan invoeren. 
 • Hints waarvoor je kan kiezen om te zien op de pagina's zelf. Ook de antwoorden kan je vinden, zodat als je er echt niet uitkomt, je altijd verder kan met het volgende onderdeel. Online of op locatie?

 • Het spel is in coronatijd ontwikkeld om op afstand te spelen met elkaar. (dus vanaf 4 locaties) Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld Teams of Google Meet. 
 • Je kan het spel ook in 1 ruimte spelen, maar zorg ervoor dat iedereen een eigen device/laptop heeft om de puzzels op te maken, ieder heeft in dit spel namelijk zijn eigen pagina en de puzzels zijn verschillend voor elke envelop. 
 • Voor beide varianten is het essentieel om samen te werken en samen tot de eindoplossing te komen om een hoofdstuk verder te komen. 
 • Het spel is erop ingericht om samen een leuke avond te hebben, niet om alles zo snel mogelijk op te lossen en tegen elkaar te strijden. Luister goed naar elkaar, praat niet door elkaar heen, gebruik een chatfunctie, deel informatie met elkaar en help elkaar waar nodig.

Hoe lang?


Je kan de escaperoom verdelen over meerdere avonden. De meeste groepen zijn 1,5-3,5 uur bezig met het spel. Als je een andere avond verder wilt spelen, dan moet je de URL van de laatste pagina waar je op aan het spelen bent kopiëren (alle 4) en een andere keer doorgaan.