Een leuke, verrassende
activiteit in je klas?


Wij ontzorgen, zodat jij tijd over houdt voor andere dingen

Een activiteit voor je klas organiseren waarin samenwerken centraal staat, maar het ontbreekt je aan tijd?

Als leerkracht wil je graag dat je klas lekker aan het werk is. Je wilt daarnaast leuke activiteiten doen met je groep rondom speciale gebeurtenissen en weer eens wat anders dan een speurtocht, een spellencircuit of een Kahoot. Je wilt een originele activiteit neerzetten. Dat is leuk, er gaat alleen wel heel erg veel tijd in zitten. Tijd die je niet altijd hebt, want naast voorbereiden, klassenmanagement en administratie zijn er ook nog regelmatig oudergesprekken en vergaderingen. En een activiteit organiseren moet niet ten koste gaan van je vrije avonden en weekend…

 

Bij EscapeOord zetten we onze kennis en ervaring met onderwijs, theater en programmeren in bij het organiseren van een leuke en originele ervaring voor jouw klas, die jou tegelijkertijd niet veel tijd of geld kost. Bij dit spel is samenwerken gegarandeerd! 

Wat bieden wij aan?

 

Een escapespel uit dat wij speciaal ontwikkelden voor groep 7 en 8 van de basisschool. Tijdens het spel werkt de klas samen om een geheim te ontraadselen door gezamenlijk de puzzels op te lossen. Echt met de hele groep bezig zijn dus. En het mooiste is, het spel is in een handomdraai voor je klas klaar te zetten!


Het spel sluit aan bij het boek ‘Groene Helden van het Dierenrijk’ van Lotte Stegeman met illustraties van Marieke ten Berge, dat helemaal in het teken staat van de klimaathelden onder de dieren.

Waarom een escapespel?


 • Een activiteit die echt van deze tijd is en ontzettend leuk is om te doen
 • De hele klas werkt samen toe naar de oplossing, wat zorgt voor een sterkere binding binnen je groep
 • Samenwerken is essentieel
 • De kinderen leren spelenderwijs en op een leuke, positieve manier meer over het klimaat
 • De kinderen gaan door het spelelement als vanzelf de uitdagingen aan
 • Een mooie succeservaring voor de groep als het mysterie wordt opgelost

Wat krijg je?


 • Een leuke gezamenlijke ervaring voor je hele klas
 • Alle materialen die nodig zijn om met 8 t/m 36 kinderen tegelijkertijd te kunnen spelen
 • Een duidelijke handleiding, waarmee je het spel snel kan klaarzetten
 • Een online omgeving op het digibord, gekoppeld aan één device* per groepje, waardoor de kinderen worden meegenomen in het verhaal en de voortgang van het spel kunnen volgen. 
  *(laptop, tablet of smartphone)
 • Een exemplaar van het boek ‘Groene Helden van het Dierenrijk’ van Lotte Stegeman. 
 • Een uur lang met je klas ontsnappen aan de werkelijkheid!

Wat kost dat? 


Het pakket, inclusief boek, materialen, handleiding en alle digitale onderdelen is verkrijgbaar voor slechts €54,95.

Wil je het spel op school vaker spelen? Dan kan je per groep een navulpakket bestellen voor maar €19,95. Dit pakket bevat de materialen die door de groep verbruikt worden, zodat na afloop van het spel ook een volgende groep ermee aan de slag kan.WAT MENSEN ZEGGEN OVER GROENE HELDEN

Erg leuk en gevarieerd, het interactieve element was superleuk! Had zelfs iets langer mogen duren dan een uur! 

Jolande 

Een heel leuk spel waarbij samenwerking toch wel centraal staat. De interactie met het bord vonden ze leuk. Ook de eindopdracht waarbij ze echt samen moesten werken vonden ze leuk (werd ook letterlijk teruggegeven door de kinderen). 

– Arno 

De kinderen werkten ontzettend goed samen en de verhaallijn was erg goed. Door de manier van werken waren ze allemaal betrokken. Alle kinderen konden deelnemen, misschien vond ik dat nog wel het belangrijkst. 

– Marieke 

We hebben nog een aantal spellen 'Groene Helden van het Dierenrijk' liggen. Het zou zonde zijn als die niet meer gespeeld kunnen worden. Dus lijkt het je leuk om dit spel te spelen met je hele klas, bibliotheek, Scouting-groep of andere vereniging, stuur ons dan een berichtje.